Activități


Intâlniri comunități Băile Herculane, Topleț, Mehadia și Cornereva

Last update: 2022-07-28 [activity]

În zilele de 25-26 iulie au fost organizate mai multe întâlniri cu reprezentați ai comunităților locale din Băile Herculane, Topleț, Mehadia și Cornereva. Scopul acestor sesiuni de informare a fost comunicarea și consultarea comunităților locale cu privire la implementarea proiectului pe care adimistrația îl are în derulare, care sunt nevoile lor sau dificulățile cu care se confruntă și cum poate administrația parcului prin măsurile active din proiect să vină în sprijinul nevilor lor.

      

  

 

  

 

Intâlniri comunități Teregova, Zăvoi, Râu de Mori

Last update: 2022-09-01 [activity]

În zilele de 30 și 31 august am organizat întâlniri cu reprezentanți ai comunităților din Teregova, Zăvoi și Râu de Mori, în cadrul proiectului POIM ”Măsuri de management pentru protejarea și conservarea biodiveristății din arealul Parcului Național Domogled-Valea Cernei. Au fost prezentate obiectivele specifice din proiect, dar și măsurile active care implică în mod direct comunitățile locale. Au fost discuții libere, constructive și benefice pentru toți cei implicați.

  

 

 

 

 

   

       

Excursii elevi

Last update: 2022-06-10 [activity]

La începutul lunii iunie am invitat o parte din elevii cu care ne-am întâlnit la acțiunile de educație ecologică și conștietizare să viziteze parcul național. Ne-am bucurat să primim vizita elevilor de la Școala Gimnazială Gruni și de la Liceul Tehnologic ”Sf. Dimitrie” din Teregova cărora le-am făcut un tur al centrului de vizitare după care i-am însoțit pe unul din traseele tematice din parcul național. Alegerea lor a fost traseul ”Pe urmele Împărătesei Elisabeta” care include mai multe obiective turistice: Izvorul Munk, Foișorul Galben, Foișorul Ciorici, Grota cu Aburi, Grota Haiducilor.

  

   

 

Întâlniri autorități

Last update: 2022-07-03 [activity]

În data de 30 iunie 2022 am organizat la Centrul de vizitare al Parcului Național Domogled-Valea Cernei o întâlnire cu instuții/organizații și autorități în domeniul mediului, inclusiv apelor și pădurilor pentru a discuta problemele legate de implementarea acțiunilor de conservare conform planului de management care sunt prevăzute în proiectul POIM ”Măsuri de management pentru protejarea și conservarea biodiversității din arealul Parcului Național Domogled-Valea Cernei”. Au fost prezentate măsurile active ce urmează să fie implementate și s-a ținut cont de părerile reprezentanților diverselor instituții prezente. 

  
 
 

Întâlniri comunități Tismana, Isverna, Cireșu, Podeni și Balta

Last update: 2023-12-05 [activity]

În perioada 28-29 noiembrie am desfășurat ultimele acțiuni de informare și conștietizare a comunităților locale pe anul 2022. Astfel, au fost organizate întâlniri la primăriile din Tismana, Isverna, Cireșu, Podeni și Balta. În cadrul întâlnirilor a fost prezentat stadiul implementării proiectului POIM 142968. 

Cu aceste ultime vizite au fost organizate întâlniri în toate cele 15 UAT-uri de pe suprafața parcului și ariilor protejate administrate, urmând ca în anul 2023 să fie organizate alte întâlniri de informare și conștietizare în toate cele 15 UAT-uri.

 

  

 

Întâlniri comunități Padeș, Obârșia Cloșani, Baia de Aramă

Last update: 2022-10-03 [activity]

În 26-27 septembrie am organizat întâlniri la Primăriile Padeș, Obârșia Cloșani și Baia de Aramă cu membrii ai comunităților locale. Au fost discuții libere despre măsurile active implementate prin proiect și care este implicarea comunităților locale în realizarea obiectivelor propuse.

 

  

Educație ecologică și conștietizare elevi din Tismana, Motru Sec, Obârșia Cloșani și Baia de Aramă

Last update: 2022-10-25 [activity]

În perioada 17-18.10.2022 acțiunile de educație ecologică și conștietizare a tinerei generații a vizat elevii următoarelor unități școlare: Liceul Tehnologic Tismana, Școala Gimanzială Motru Sec, Școala Gimnazială Obârșia Cloșani și Colegiul Tehnologic ”Constantin Brâncoveau” - Baia de Aramă

  

 

  

Educație ecologică și conștietizare elevi din Topleț și Râu de Mori

Last update: 2022-04-08 [activity]

În data de 6 aprilie am finalizat prima serie de întâlniri cu elevii de pe suprafața parcului. Această zi a fost dedicată școlilor gimnaziale din Topleț și Râu de Mori. Ne-am bucurat să împărtășim cu ei informații despre parcul național, despre proiectul aflat în implementare, să le prezentăm filmări surprinse de camerele de monitorizare cu fauna de pe suprafața parcului sau să îi antrenăm în jocuri distractive și antrenate (să descopere reguli de vizitare a parcului).

            

      

Educație ecologică și conștietizare elevi din Gruni - Cornereva și Zăvoi

Last update: 2022-04-08 [activity]

În data de 5 aprilie activitățile educative au vizat școlile din Gruni - Cornereva și Zăvoi. Prezentarea despre parcul național și proiectul pe care administrația îl are în implementare a fost completată cu filmulețe care prezintă fauna din parc, jocuri interactive și activități practice (plantarea de puieți).

 

 

 

 

Educație ecologică și conștientizare elevi din Băile Herculane, Mehadia și Teregova

Last update: 2022-04-07 [activity]

În data de 4 aprilie am dat startul acțiunilor de educație ecologică și conștientizare a tinerei generații organizate în cadrul activității B.7.1. - Acțiuni de comunicare și consultare cu factorii interesați și conștientizarea tinerei generații (activități educative) din proiectul POIM 142968 pe care Administrația Parcului Național Domogled-Valea Cernei îl are în derulare. 

Astfel am organizat ore deschise la Liceul ”Hercules” din Băile Herculane, la Liceul Tehnologic ”Nicolae Stoica de Hațeg” - Mehadia și Liceul Tehnologic ”Sf. Dimitrie” - Teregova. Ne-am bucurat să fim în rândul elevilor, să le vorbim despre parcul național și beneficiile implementării acestui proiect, despre protejarea mediului înconjurător și importanța educației ecologice. Aflându-ne încă în Luna Pădurii am profitat de ocazie și am desfășurat și acivități practice cu elevii, de plantare de puieți.       

  

     

 

      

 

  

Conferința deschidere proiect

Last update: 2022-04-23 [activity]

Conferinta de deschidere 

În data de 24 februarie a fost organizată conferința de deschidere a proiectului, la Centrul de vizitare al Parcului Național Domogled-Valea Cernei din Băile Herculane. La conferință au participat 36 de persoane, reprezentând mai multe instituții publice locale, autorități județene, instituții deconcentrate ale statului și ONG-uri: primării, ocoale silvice, direcții silvice, jandarmeria, poliția, Consiliu Județean CS și MH, APM GJ, GNM CS, ANANP CS și ANANP GJ, ABA Banat, Serviciul Salvamont CS, E-distribuție Banat, WWF România, etc.

 

 


 

Culegere semințe pin negru

Last update: 2022-01-04 [activity]

Habitatul 9530

Printre măsurile de remediere ale habitatului pinului negru, unul din habitatele afectate de indendii în mai mulți ani, se procedează la culegerea de semințe de pin, germinarea lor în condiții controlate și plantarea zonelor afectate.

Plantulele din zonelele controlate:


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


© 2022 PNDVC | 325200 Băile Herculane, Strada Uzinei nr.9, Caraş-Severin | tel.+40255560582