Activități


Întâlniri autorități

Last update: 2022-07-03 [activity]

În data de 30 iunie 2022 am organizat la Centrul de vizitare al Parcului Național Domogled-Valea Cernei o întâlnire cu instuții/organizații și autorități în domeniul mediului, inclusiv apelor și pădurilor pentru a discuta problemele legate de implementarea acțiunilor de conservare conform planului de management care sunt prevăzute în proiectul POIM ”Măsuri de management pentru protejarea și conservarea biodiversității din arealul Parcului Național Domogled-Valea Cernei”. Au fost prezentate măsurile active ce urmează să fie implementate și s-a ținut cont de părerile reprezentanților diverselor instituții prezente. 

  
 
 

Educație ecologică și conștientizare elevi din Băile Herculane, Mehadia și Teregova

Last update: 2022-04-07 [activity]

În data de 4 aprilie am dat startul acțiunilor de educație ecologică și conștientizare a tinerei generații organizate în cadrul activității B.7.1. - Acțiuni de comunicare și consultare cu factorii interesați și conștientizarea tinerei generații (activități educative) din proiectul POIM 142968 pe care Administrația Parcului Național Domogled-Valea Cernei îl are în derulare. 

Astfel am organizat ore deschise la Liceul ”Hercules” din Băile Herculane, la Liceul Tehnologic ”Nicolae Stoica de Hațeg” - Mehadia și Liceul Tehnologic ”Sf. Dimitrie” - Teregova. Ne-am bucurat să fim în rândul elevilor, să le vorbim despre parcul național și beneficiile implementării acestui proiect, despre protejarea mediului înconjurător și importanța educației ecologice. Aflându-ne încă în Luna Pădurii am profitat de ocazie și am desfășurat și acivități practice cu elevii, de plantare de puieți.       

  

     

 

      

 

  

Educație ecologică și conștietizare elevi din Gruni - Cornereva și Zăvoi

Last update: 2022-04-08 [activity]

În data de 5 aprilie activitățile educative au vizat școlile din Gruni - Cornereva și Zăvoi. Prezentarea despre parcul național și proiectul pe care administrația îl are în implementare a fost completată cu filmulețe care prezintă fauna din parc, jocuri interactive și activități practice (plantarea de puieți).

 

 

 

 

Culegere semințe pin negru

Last update: 2022-01-04 [activity]

Habitatul 9530

Printre măsurile de remediere ale habitatului pinului negru, unul din habitatele afectate de indendii în mai mulți ani, se procedează la culegerea de semințe de pin, germinarea lor în condiții controlate și plantarea zonelor afectate.

Plantulele din zonelele controlate:

Educație ecologică și conștientizare elevi din Isverna și Balta

Last update: 2023-04-10 [activity]

La începutul lunii aprilie au fost desfășurate acțiuni de educație ecologică și conștietizare a tinerei genarații la școlile gimnaziale din Isverna și Balta. Elevii au avut ocazia să afle informații despre parcul național și speciile protejate, să vadă câteva elemente reprezentative pentru parc (con de Pin Negru de Banat, frunze de fag, piatră de calcar, apă termală) și sa descopere prin joc cîteva reguli de vizitare a Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

      

          

Intâlniri comunități Teregova, Zăvoi, Râu de Mori

Last update: 2022-09-01 [activity]

În zilele de 30 și 31 august am organizat întâlniri cu reprezentanți ai comunităților din Teregova, Zăvoi și Râu de Mori, în cadrul proiectului POIM ”Măsuri de management pentru protejarea și conservarea biodiveristății din arealul Parcului Național Domogled-Valea Cernei. Au fost prezentate obiectivele specifice din proiect, dar și măsurile active care implică în mod direct comunitățile locale. Au fost discuții libere, constructive și benefice pentru toți cei implicați.

  

 

 

 

 

   

       

Sesiune informare autorități și instituții de mediu

Last update: 2023-08-11 [activity]

La începutul lunii august a fost organizată în sala de conferință de la Centrul de vizitare al Parcului Național Domogled-Valea Cernei o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale si județene, ai instituțiilor de mediu din cele trei județe și ai altor factori interesați. Au fost prezentate acestora informații despre stadiul de implentare a activităților din proiect, dar și dificultățile cu care administrația s-a confruntat de-a lungul desfășurării acestor activități.

    

    

Sesiune informare comunități Teregova, Zăvoi, Râu de Mori

Last update: 2023-07-05 [activity]

În luna iunie întâlnirile de informare au vizat comunitățile din Teregova, Zăvoi și Râu de Mori. Discuția a fost purtată pe marginea măsurilor active din proiect (reconstrucție ecologică cu Pin Negru de Banat, refacere habitat fânețe montane, refacere habitat păduri aluviale) și a gradului de implementare a acestora. Totodată s-au făcut precizări și despre celelalte activități desfășurate și rezultatele obținute până în prezent.

      

 

            

Conferința deschidere proiect

Last update: 2022-04-23 [activity]

Conferinta de deschidere 

În data de 24 februarie a fost organizată conferința de deschidere a proiectului, la Centrul de vizitare al Parcului Național Domogled-Valea Cernei din Băile Herculane. La conferință au participat 36 de persoane, reprezentând mai multe instituții publice locale, autorități județene, instituții deconcentrate ale statului și ONG-uri: primării, ocoale silvice, direcții silvice, jandarmeria, poliția, Consiliu Județean CS și MH, APM GJ, GNM CS, ANANP CS și ANANP GJ, ABA Banat, Serviciul Salvamont CS, E-distribuție Banat, WWF România, etc.

 

 


 

Acțiune de informare și conștientizare a tinerei generații la Colegiu Tehnologic ”Constantin Brâncoveanu” Baia de Aramă

Last update: 2023-11-01 [activity]

La sfârșitul lunii octombrie am desfășurat o acțiune de informare, conștietizare și educare a tinerei generații la Colegiul Tehnologic ”Constantin Brâncoveanu” din Baia de Aramă la care au participat elevi și profesori de la mai multe clase. 

   

 

    

Acțiune educativă la Liceul Hercules din Băile Herculane

Last update: 2023-11-02 [activity]

Ultimele acțiuni de informare și conștietizare a elevilor, în cadrul proiectului ”Măsuri de management pentru protejarea și conservarea biodiversității din arealul Parcului Național Domogled-Valea Cernei” au avut loc la Liceul Hercules din Băile Herculane. Ne-am bucurat de curiozitatea și implicarea elevilor de la clasele a II-a, a III-a și a IV-a care au fost foarte activi și au pus multe întrebări.

             

Excursii elevi

Last update: 2022-06-10 [activity]

La începutul lunii iunie am invitat o parte din elevii cu care ne-am întâlnit la acțiunile de educație ecologică și conștietizare să viziteze parcul național. Ne-am bucurat să primim vizita elevilor de la Școala Gimnazială Gruni și de la Liceul Tehnologic ”Sf. Dimitrie” din Teregova cărora le-am făcut un tur al centrului de vizitare după care i-am însoțit pe unul din traseele tematice din parcul național. Alegerea lor a fost traseul ”Pe urmele Împărătesei Elisabeta” care include mai multe obiective turistice: Izvorul Munk, Foișorul Galben, Foișorul Ciorici, Grota cu Aburi, Grota Haiducilor.

  

   

 

Intâlniri comunități Băile Herculane, Topleț, Mehadia și Cornereva

Last update: 2022-07-28 [activity]

În zilele de 25-26 iulie au fost organizate mai multe întâlniri cu reprezentați ai comunităților locale din Băile Herculane, Topleț, Mehadia și Cornereva. Scopul acestor sesiuni de informare a fost comunicarea și consultarea comunităților locale cu privire la implementarea proiectului pe care adimistrația îl are în derulare, care sunt nevoile lor sau dificulățile cu care se confruntă și cum poate administrația parcului prin măsurile active din proiect să vină în sprijinul nevilor lor.

      

  

 

  

 

Întâlniri cu membrii comunităților locale din Tismana, Padeș, Baia de Aramă și Obârșia Cloșani

Last update: 2023-08-04 [activity]

În luna iulie au avut loc 4 întâlniri cu membrii comunităților locale din Tismana, Padeș, Baia de Aramă și Obârșia Cloșni.  Au fost prezentate informații despre stadiul implementării măsurilor active din proiect (reconstrucție ecologică cu Pin Negru de Banat, refacere habitat fânețe montane, refacere habitat păduri aluviale), dar și a celorlalate activități din proiect.

    

    

  

Întâlniri comunități locale din Băile Herculane, Topleț, Mehadia și Cornereva

Last update: 2023-06-02 [activity]

În luna mai specialiștii în comunicare din cadrul proiectului au desfășurat acțiuni de informare și conștietizare a a comunităților locale din Băile Herculane, Topleț, Mehadia și Cornereva. Aceștia au prezentat informații despre stadiul implementării măsurilor active din proiect (reconstrucție ecologică cu Pin Negru de Banat, refacere habitat fânețe montane, refacere habitat păduri aluviale), dar și a celorlalate activități din proiect.

        

 

        

      

Educație ecologică și conștientizare elevi din Cireșu și Podeni

Last update: 2023-03-12 [activity]

În luna martie acțiunile de educație ecoloigică au vizat elevi ai școlilor gimnaziale din Cireșu și Podeni. Copiii de la clasele mici până la cele mari au aflat lucruri interesante despre parcul național, au vizionat filme cu flora, fauna, peisajele și obiectivele din parc și au primit mai multe materiale promoționale.

                     

 

Întâlniri comunități Tismana, Isverna, Cireșu, Podeni și Balta

Last update: 2023-12-05 [activity]

În perioada 28-29 noiembrie am desfășurat ultimele acțiuni de informare și conștietizare a comunităților locale pe anul 2022. Astfel, au fost organizate întâlniri la primăriile din Tismana, Isverna, Cireșu, Podeni și Balta. În cadrul întâlnirilor a fost prezentat stadiul implementării proiectului POIM 142968. 

Cu aceste ultime vizite au fost organizate întâlniri în toate cele 15 UAT-uri de pe suprafața parcului și ariilor protejate administrate, urmând ca în anul 2023 să fie organizate alte întâlniri de informare și conștietizare în toate cele 15 UAT-uri.

 

  

 

Educație ecologică și conștietizare elevi din Tismana, Motru Sec, Obârșia Cloșani și Baia de Aramă

Last update: 2022-10-25 [activity]

În perioada 17-18.10.2022 acțiunile de educație ecologică și conștietizare a tinerei generații a vizat elevii următoarelor unități școlare: Liceul Tehnologic Tismana, Școala Gimanzială Motru Sec, Școala Gimnazială Obârșia Cloșani și Colegiul Tehnologic ”Constantin Brâncoveau” - Baia de Aramă

  

 

  

Educație ecologică și conștietizare elevi din Topleț și Râu de Mori

Last update: 2022-04-08 [activity]

În data de 6 aprilie am finalizat prima serie de întâlniri cu elevii de pe suprafața parcului. Această zi a fost dedicată școlilor gimnaziale din Topleț și Râu de Mori. Ne-am bucurat să împărtășim cu ei informații despre parcul național, despre proiectul aflat în implementare, să le prezentăm filmări surprinse de camerele de monitorizare cu fauna de pe suprafața parcului sau să îi antrenăm în jocuri distractive și antrenate (să descopere reguli de vizitare a parcului).

            

      

Întâlniri comunități Padeș, Obârșia Cloșani, Baia de Aramă

Last update: 2022-10-03 [activity]

În 26-27 septembrie am organizat întâlniri la Primăriile Padeș, Obârșia Cloșani și Baia de Aramă cu membrii ai comunităților locale. Au fost discuții libere despre măsurile active implementate prin proiect și care este implicarea comunităților locale în realizarea obiectivelor propuse.

 

  

Întâlniri comunități locale din Isverna, Balta, Cireșu și Podeni

Last update: 2023-09-20 [activity]

Zilele acestea au avut loc ultimele întâlniri cu membrii comunităților locale, fiind vizate acum UAT-urile Isverna, Balta, Cireșu și Podeni. Participanții au fost informați despre stadiul implementării proiectului, accentul fiind pus pe măsurile active din proiect și modul în care au fost realizate lucrările propuse. Au fost prezentate și celelalte activități desfășurate și gradul de realizare al acestora.

   

 

   


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României


© 2022 PNDVC | 325200 Băile Herculane, Strada Uzinei nr.9, Caraş-Severin | tel.+40255560582